Studentenkamer of toch niet? Juridische aspecten van de verhuur van huisvesting voor studenten

BIV erkende uren: 3u

Inhoud

Studentenkamer of toch niet? Juridische aspecten van de verhuur van huisvesting voor studenten (3u)

De meeste studentensteden hebben te kampen met een tekort aan (betaalbare) studentenkamers. De huurders zoeken daarom zelf oplossingen, o.a. in de vorm van co-housing. In deze opleiding staan we stil bij de juridische aspecten van studentenhuisvesting in beide vormen. .

Een “studentenkot” moet comfort bieden en voldoen aan alle wettelijke vereisten rond bouwkwaliteit. Welke ‘bewoonbaarheidsvereisten zijn van toepassing’? Welke gemeentelijke, Vlaamse en federale regels moeten in acht genomen worden? En hoe reflecteert dit zich in de huurovereenkomsten? Wat als de studentenkamers niet voldoen aan de wettelijke vereisten? In hoeverre kan de eigenaar/vastgoedpromotor/vastgoedmakelaar hierop worden aangesproken? En wat betekent die verhoging van comfort voor investeerders?

Verder staan we ook stil bij de juridische modaliteiten van co-housing, een woontrend die heel erg in trek is bij studenten.

Er wordt gewerkt aan de hand van praktijkvoorbeelden.


Volg ook de opleiding 'Studentenvastgoed fiscaal bekeken'! In deze opleiding verkennen we ook de kostenstructuur en het rendement van studentenhuisvesting. Verder maken we je ook wegwijs in de lokale wetgeving m.b.t. studentenverhuur in Gent, Antwerpen of Leuven (afhankelijk van de locatie van de opleiding).

Doelgroepen

  • Vastgoedbemiddelaars
  • Vastgoedbeheerders
  • Vastgoedpromotoren
  • Bedienden
  • BIV-stagiairs

Planning

Donderdag 24 Okt 2024 - 14u00 - 17u00
3u Stephanie Wernaers
De cursus is geannuleerd
Docenten
Profile image of Stephanie Wernaers

Stephanie Wernaers
GSJ Advocaten

Juridisch.jpg
juridisch

107 opleidingen

Anderen bekeken ook

An unhandled error has occurred. Reload 🗙