Hoe zelfgroei en groei van je medewerkers bijdragen tot een topvastgoedkantoor!

Duidelijke communicatie en goed leiderschap zijn onontbeerlijk. Vandaag nog meer dan anders. Heldere, efficiënte, correcte communicatie op het juiste moment. Veel praten, maar minstens evenveel luisteren. Daarom heeft VIVO, i.s.m. Sigrun Debaillie en Ronald De Keersmaeker voor jou twee nieuwe opleidingen ontwikkeld: ‘Basisvaardigheden coaching: hoe laat ik mijn medewerkers (en mezelf) nu écht groeien?’ en ‘Groeien als medewerker in situationeel leiderschap’. Die eerste opleiding verscheen reeds in Vastgoedflitsen 1816.

Mijn kantoor is zo sterk als het team dat er werkt?

Ronald: “Deze zin klinkt misschien niet onbekend in de oren. Het was namelijk de titel van mijn lezing op het CIB-Vastgoedcongres 2019, waar jij vermoedelijk ook aanwezig was. Die lezing heeft bij zowel Sigrun als bij mijzelf geleid tot een nieuwe training.”

Welke reden zit er achter het opstarten van deze twee nieuwe opleidingen?

Ronald: “Ondertussen heb ik al meer dan duizend makelaars en syndici gezien in mijn opleidingen. Tijdens de pauzes hoorde ik telkens opnieuw dezelfde interne problematieken terugkeren. Deze problematieken gingen heel vaak over interne samenwerking en communicatie. Nu, waarom we ervoor gekozen hebben om deze materie in twee opleidingen te gieten is vrij logisch. Wanneer er peer-to-peer gewerkt wordt, komt er een ideale kruisbestuiving tot stand. Als je met jouw kantoor beide opleidingen hebt gevolgd, de zaakvoer-der(s) ‘Basisvaardigheden coaching’ en de werknemers ‘Situationeel leiderschap’, kan je daarna samenkomen om een perfect platform te creëren om zo het beste te halen uit jezelf én je team.” 

Wat wil je precies bereiken met jouw opleiding, ‘groeien als medewerker in situationeel leiderschap’

Ronald: “Het doel is om jou, als werknemer het gevoel te geven dat je na onze opleidingen meer kan bereiken. Om samen met hun team op een leuke manier nog meer resultaat te behalen en te groeien. Je leert jezelf en jouw professionele drive beter kennen, net als die van anderen. Via het GROW-model zal je na deze opleiding ook een positievere invloed kunnen uitoefenen op je omgeving.” “Belangrijk is dat beide opleidingen, zowel voor werknemers als zaakvoerders, eindigen met het invullen van eenzelfde tool. Wanneer het volledige team deze opleidingen volgt – met ‘Coachende vaardigheden’ voor de leidinggevenden en ‘situationeel leiderschap’ voor werknemers – krijg je dus iets zeer concreet om mee te werken en om te groeien als persoon én als team.” Aarzel dus niet en werk vandaag al aan jouw team van morgen!

CASE – “Ik kan niet tegen koffiemensen!” 

Ronald: “Een werknemer kwam naar mij met deze, op het eerste zicht vreemde uitspraak. Ik zag dat hij écht gefrustreerd was. Met behulp van de GROW-coaching methode kwam ik de achterliggende reden van zijn frustratie te weten. Hij ergerde zich namelijk mateloos wanneer de receptioniste haar koffie kwam halen en een babbeltje sloeg met haar collega’s, want de klanten werden ondertussen niet geholpen. De oplossing was eigenlijk eenvoudig: met een kleine investering in headsets voor de medewerker én de receptioniste kon de telefoon na 3 keer rinkelen worden doorgeschakeld naar de medewerker. Zo kon de receptioniste rustig haar pauzes nemen én andere taken opnemen, terwijl de medewerker de klanten kon verder helpen. Iedereen genoot van de afwisseling en iedereen was tevreden!” 

Groeien als medewerker in situationeel leiderschap 

  • Berchem - 18 september
  • Genk - 23 september
  • Gent - 26 oktober

Telkens van 9 tot 16u 

Meer info en inschrijven