Assistentiewoningen onder druk in 2020 – En wat u hierin als makelaar en syndicus kan betekenen

BIV erkende uren: 3u

Inhoud

De verkoop en doorverkoop van assistentiewoningen is een nichemarkt waar elke vastgoedmakelaar vandaag wel mee te maken krijgt. Door de coronacrisis en andere moeilijkheden moeten zowel vastgoedmakelaars als syndici hier vandaag optreden als crisismanager.

Wist u dat de aangemelde assistentiewoningen nog maar tot 31.12.2021 mogen functioneren zoals ze dat nu doen? En dat ze nadien geen ouderen meer mogen opvangen in het huidige format? Hoog tijd dus voor de algemene vergaderingen om te beslissen of ze omvormen naar erkende assistentiewoningen of naar reguliere appartementen.


Hoe gaat u om als vastgoedmakelaar of syndicus met een groep van assistentiewoningen die zich in een neergaande spiraal bevindt? Hoe begeleidt U een niet te redden residentie naar een reguliere residentie? Wat met de inwonende bewoners? Wat met de BTW?

Hoe gaat u om met een aangemelde groep van assistentiewoningen en de omvorming naar hetzij erkende assistentiewoningen of reguliere appartementen? Welke timing voorziet u? Welke goedkeuringen hebt u nodig? Welke stappen neemt u concreet?

Op 1 januari 2020 werd ook een reeks nieuwe decretale bepalingen van toepassing waarover de kandidaat-koper goed moet worden geïnformeerd en die ook u dus goed moet kennen.


In deze opleiding brengen we eerst een juridisch kader van de materie om dit "zorg"-vastgoed goed te begrijpen. Daarna focussen we op de praktische benadering van de voormelde situaties.

U krijgt een duidelijk inzicht in de rechten en plichten van de partijen en de unieke taak van de vastgoedmakelaar en syndicus in het hele verhaal.


We benaderen ook de praktijkvragen waarmee u als syndicus op algemene vergaderingen wordt geconfronteerd en bekijken hoe u de “spanningen” tussen eigenaars en beheersinstanties kan managen en aanpakken.

Doelstelling van de opleiding: het aanreiken van praktische oplossingen en tools waarmee u spanningen kan opvangen, ombuigen en uiteindelijk kan oplossen.


Komen aan bod in deze opleiding:

  • Algemeen juridisch kader van de materie
  • Hoe kan u als makelaar en syndicus de crisis rond sommige residenties van assistentiewoningen managen?
  • Hoe moet de omvorming van assistentiewoningen naar reguliere appartementen worden aangepakt?
  • Wat met de aangemelde groepen van assistentiewoningen?
  • Kennis van de nieuwe decretale bepalingen die in werking traden op 1 januari 2020?



Kortom: de volledige praktijk voor de vastgoedmakelaar en de syndicus m.b.t. de assistentiewoningen, anno 2020 

Doelgroepen

  • Vastgoedbemiddelaars
  • Vastgoedbeheerders
  • Bedienden
  • BIV-stagiairs

Planning

Antwerpen
Dinsdag 17 Nov. 2020 - 13u00 - 16u00
3u Yoeri Note
Docenten
Juridisch.jpg
juridisch

109 opleidingen

Anderen bekeken ook

Er is een fout opgetreden. Probeer de pagina te herladen en opnieuw te proberen. Reload 🗙