Omgaan met overlast in ME – juridische aspecten

BIV erkende uren: 3u

Inhoud

Omgaan met overlast in ME – juridische aspecten (3u)


Helaas worden heel wat mede-eigenaars en VME’s geconfronteerd met overlast veroorzaakt door bewoners of buren. Dit kan gaan van hinder in de gemene delen (bv. hinder door afval of parkeerproblemen) tot hinder in de privatieve kavel (bv. waterinfiltratie, geluidsoverlast,…). En dan kijken de mede-eigenaars richting syndicus om dit snel op te lossen. Hoe kan u dergelijke problemen aanpakken en wat zijn uw mogelijkheden: minnelijke en procedureel? Kan u als syndicus werken laten uitvoeren aan een privatieve kavel? Hebt u altijd de ruggensteun nodig van de AV of kan u alvast optreden? Kan U sancties opnemen in het RIO?


Het nieuwe goederenrecht omvat een grotendeels nieuwe en meer uitgebreide wettelijke regeling inzake burenhinder. Welke nieuwe wettelijke tools kan u aanwenden om deze burenhinder aan te pakken? Hoe gebruikt u ze als syndicus of als mede-eigenaar? En wat is uw rol als syndicus hierin?


Wat als deze hinder veroorzaakt wordt door de huurders van een mede-eigenaar? Kan een VME huurders laten buitenzetten?


Daarnaast gaan we ook in op een aantal andere problemen die door individuele mede-eigenaars / huurders veroorzaakt worden zoals bv. het systematisch niet-betalen van de bijdragen, het uitvoeren van niet toegelaten werken aan gemene delen, het aanbrengen van beschadigingen tijdens een verhuis, parkeerproblemen, ...

Doelgroepen

  • Vastgoedbemiddelaars
  • Vastgoedbeheerders
  • Bedienden
  • BIV-stagiairs

Planning

Gent
Vrijdag 24 Sep. 2021 - 14u00 - 17u00
3u Thomas Soete
Docenten
Juridisch.jpg
juridisch

109 opleidingen

Anderen bekeken ook

Er is een fout opgetreden. Probeer de pagina te herladen en opnieuw te proberen. Reload 🗙