Was je ooit van plan een opleiding te volgen, maar deed je het uiteindelijk niet? 

Of speel je momenteel met het idee, maar twijfel je om er werk van te maken? Dan zijn IDEA Consult en The Argonauts op zoek naar jou.

In opdracht van de Vlaamse overheid onderzoeken ze waarom mensen beslissen niet deel te nemen aan een opleiding en welke weg ze afleggen in die beslissing. 

Wil je jouw verhaal delen in een interview van een 45-tal min? Of wens je eerst nog wat meer uitleg? Laat dan nu via deze link je contactgegevens achter

Met de resultaten van dit onderzoek gaat de Vlaamse Overheid aan de slag om levenslang leren te stimuleren in Vlaanderen. 

Wie zoeken ze?

  • Jou!
  • Als je een opleiding wilde volgen, maar uiteindelijk toch besliste om niet deel te nemen of je in te schrijven.
  • interesse hebt om een opleiding te volgen of je graag wil bijscholen, maar niet goed weet hoe je dat kunt aanpakken.
  • Wat bedoelen we met ‘opleiding’?
  • Alle soorten opleidingen, cursussen, vormingen… voor volwassenen komen in aanmerking: opleidingen voor je huidige job of om een nieuwe job te vinden, opleidingen die je wil volgen uit eigen interesse, opleidingen op je werkplek, bij een onderwijsinstelling, organisaties als de VDAB, een sectororganisatie… zowel korte als lange opleidingen, zowel online opleidingen als opleidingen ter plaatse, …

Wat verwachten ze van jou?

  • Wat? Een interview van een 45-tal minuten, deelname aan het onderzoek is anoniem.
  • Waar? Online, via een platform naar keuze (Teams, Google meets, …) of telefonisch.

Wat is het doel van het onderzoek?

Met dit onderzoek brengen we in kaart waarom mensen beslissen om niet deel te nemen aan een opleiding. We gaan op zoek naar de factoren die de beslissing beïnvloeden en welke stappen mensen zetten om de beslissing te nemen. Met de resultaten van dit onderzoek wil het Partnerschap Levenslang Leren van de Vlaamse Overheid het voor iedereen makkelijker maken om een opleiding te volgen en zich permanent bij te scholen. Het onderzoek helpt om een doelgericht beleid uit te stippelen zodat mensen in Vlaanderen écht werk maken van levenslang leren.