“Hogere klantbeleving en aanbod op maat van de vastgoedprofessional” 

2020 is voor VIVO een jaar om niet snel te vergeten. Aangezien fysieke opleidingen tijdens de coronalockdown lange tijd uit den boze waren, sprong VIVO massaal op de kar van online webinars. Daarbovenop werd zopas een gloednieuwe website gelanceerd. “Dit is het begin van een VIVO 2.0:  nog meer inzetten op diversifiëring van het aanbod én een hogere klantbeleving”, kondigt VIVO-directeur Hilde Lippens aan.

 

Vanwaar de nood aan vernieuwing? 

Hilde Lippens: “Het opleidingsaanbod is de laatste jaren enorm gegroeid, wat maakte dat de huidige website niet langer overzichtelijk en gebruiksvriendelijk was. Met de vernieuwde website willen we inspelen op de noden van vandaag. Naast een gebruiksvriendelijkere weergave van het opleidingsaanbod, willen we de vastgoedprofessionals ook meer informeren en de klantbeleving verhogen.”

 

Maakt de nieuwe website deel uit van een nieuwe positionering? 

“Dat klopt, we willen in eerste instantie meer inzetten op de diversifiëring van onze dienstverlening. Tijdens de lockdown zijn we onverwacht op de kar van de online webinars gesprongen, en die zijn hoe dan ook een blijver. Vooral de tijdswinst is voor veel deelnemers een enorme troef gebleken. We denken er trouwens ook aan om in de toekomst webinars on demand aan te bieden, zodat je een webinar kan volgen op een moment dat voor jou het beste uitkomt. Al moet ook gezegd dat niet elk thema geschikt is om in webinarvorm te geven.”

 

Fysieke opleidingen behouden hoe dan ook hun meerwaarde?

“Bij opleidingen zoals newsletters opstellen, excel-oefeningen maken of bepaalde vastgoedgerelateerde thema’s blijft rechtstreeks contact met de docent noodzakelijk. Dat onderscheid in leervormen willen we op de nieuwe website duidelijk in de verf zetten. Daarnaast willen we ook meer inzetten op opleidingen op maat van de vastgoedprofessional. Deelnemers zullen op de nieuwe website kunnen aangeven naar welk soort opleiding ze concreet op zoek zijn, waarna we een offerte op maat kunnen opmaken.”
 

Welke plannen zitten er nog in de pijplijn?

“We zullen blijven evalueren en evolueren. Nu al kunnen deelnemers hun eigen opleidingsdossier inkijken via Immo-Connect: voor welke opleiding ben ik al ingeschreven in komende maanden, welke opleiding heb ik al gevolgd, hoeveel BIV-uren heb ik nog te verzamelen? Binnenkort zal je ook attesten en evaluatieformulieren kunnen downloaden. Ons platform is ook helemaal klaar voor nieuwe leervormen zoals e-learning. We proberen met andere woorden telkens een stap vooruit te denken!”

 

De voordelen van de nieuwe VIVO-website op een rijtje

  • Snelle en gebruiksvriendelijke zoekfunctie: kom eenvoudig en snel te weten welke opleidingen en webinars er op het programma staan, zoek per leervorm, per categorie, op trefwoord, op locatie, op datum…
  • Vastgoednieuws in de kijker: ontdek de laatste wetswijzigingen in immoland 
  • Handige FAQ’s rond facturatie, KMO-portefeuille, BIV-erkenning…
  • Schrijf in via Immo-Connect en krijg toegang tot je eigen dossier ‘Mijn opleidingen’
  • VIVO-docenten krijgen een eigen plek op de website: ontdek welke opleidingen je favoriete docent nog zal geven