Haast en spoed is soms wél goed, bijvoorbeeld bij het inschrijven voor de nieuwe VIVO-opleidingen!  Dit is slechts een greep uit de opleidingen uit het najaarsaanbod van 2024. Meer opleidingen ontdek je hier

Intelligente aansturing HVAC: meerwaarde voor gebouw en beheerder! (3u | 3 BIV-uren)
Hoe werkt slimme sturing van HVAC en welke soorten bestaan er? Welke gebouwen komen in aanmerking en wat is de kostprijs? Maar vooral: welke meerwaarde biedt slimme sturing? Kom het hier te weten!

Verkoop in ME: dossieroverdracht (3u | 3 BIV-uren)
De verkoop van een appartement: waarop moet je als vastgoedbemiddelaar zoal letten? We maken je wegwijs in de info die je moet verzamelen bij de syndicus. Deze opleiding wordt gedoceerd door een syndicus van een kantoor met gemengde activiteit. 

Successieplanning: de levensloop van twee Vlaamse ondernemers (3u | 3 BIV-uren)
We volgen een ondernemerskoppel doorheen de verschillende fases in hun leven (aankoop eerste woning en buitenverblijf, huwelijk, kinderen, overlijden). Hierbij staan stil bij de technieken van vermogensplanning. Denk aan de overdracht van een familiebedrijf, de gesplitste aankoop, het beding van aanwas, de schenking, de huwelijksovereenkomst, …

Digitale storytelling voor vastgoedkantoren (6u | 3 BIV-uren)
Hoe vertaal je je identiteit en strategische visie in digitale content? Je krijgt inzicht in digitale tools en contentvormen die helpen om je doelgroep aan te spreken. Je leert o.a. webvideo’s, Instagramstories, fotografieplatformen, … bundelen om een digitale wandeling te maken door bijv. een vastgoedproject! 

Maak video's met behulp van AI (6u | 3 BIV-uren)
De online zichtbaarheid van je panden én vastgoedkantoor vergroten met video? Laat je ondersteunen door AI! In deze dagopleiding ontdek je AI tools voor het bedenken van ideeën, het schrijven van een script, het maken of monteren van beelden, … 

Google Analytics - deel 1: alles over SEO (6u | 3 BIV-uren)
In het eerste deel van deze interactieve workshop rond Google Analytics gaan we in op Search Engine Optimation. We bekijken op welke aspecten je moet letten om beter te scoren in de zoekfuncties van Google. Volg ook deel 2! 

Google Analytics - deel 2: alles over SEA (6u | 3 BIV-uren)
In het tweede deel van de workshop gaan we in op Search Engine Advertising. Je leert online adverteren met Google Ads en ontdekt hoe Ads kunnen bijdragen aan het succes van je website en kantoor.

Creatieve content maken voor sociale media (6u | 3 BIV-uren) 
Elke week opnieuw posts op je sociale media zetten die écht werken en de nodige interactie uitlokken. Ook voor jou niet altijd even evident? In deze opleiding inspireren we je met creatieve posts en inzicht in contentstrategie. Daarna ga je zelf aan de slag en geven we je de nodige feedback/hulp bij het maken van je posts!  

Technische opwaardering van individuele woningen – voorbij het EPC-label (3u | 3 BIV-uren) 
Door de renovatieplicht komen steeds meer huizen met label 'F' en 'E' op de markt. Kandidaat-kopers vragen zich begrijpelijk af hoe ze de renovatiewerken best aanpakken en welke kost dat met zich meebrengt. Komen aan bod: opwaardering van verschillende types gebouwen, impact van renovaties op energie-efficiëntie, future proof maatregelen, investerings- en operationele kosten.  

Arbeidsrecht: flexi-jobs in de vastgoedsector en actuele aspecten van de arbeidsovereenkomst en arbeidsreglement (3u | BIV-uren: 3u)
Sinds 1 januari 2024 zijn flexi-jobs mogelijk in de vastgoedsector! In het eerste luik zoomen we in op de flexi-job, met aandacht voor de voordelen en de praktische en juridische aspecten. In het tweede luik bespreken we een aantal actuele aspecten rond het arbeidsreglement en de -overeenkomst.

Vochtschade in mede-eigendom (3u | 3 BIV-uren)
Vochtschade kan ernstige gevolgen hebben voor vastgoed. Daarom leert onze expert je schadebeelden evalueren en herkennen. Samen vertalen we deze naar de juiste terminologie zodat vakmensen gericht op zoek kunnen gaan naar een oplossing! 

Duurzaam materiaalleer voor de vastgoedprofessional (12u | 12 BIV-uren)
In functie van waardebepalingen of plaatsbeschrijvingen moet je als vastgoedbemiddelaar materialen kunnen herkennen en beoordelen. Aan de hand van fotomateriaal onderzoeken we uit welke materialen panden vandaag vaak zijn opgebouwd. Daarnaast krijg je tips & tricks voor kandidaat-kopers of -huurders! 

Burenhinder: gevolgen en oplossingen voor de vastgoedmakelaar (3u | 3 BIV-uren)
Het thema “burenrelaties” wordt sinds 2021 geregeld in het Nieuw Burgerlijk Wetboek. We bekijken een aantal veelvoorkomende gevallen van burenhinder en gaan op zoek naar mogelijke oplossingen. We bekijken de cases vanuit het standpunt van de vastgoedmakelaar, maar de opleiding kan ook nuttig zijn voor syndici! 

Brandveiligheid voor de syndicus: risico’s, preventie en communicatie (3u | 3 BIV-uren)
We overlopen de meest recente en belangrijkste wetgeving rond brandveiligheid. Wat kan je preventief doen om de problemen aan te pakken en hoe kan je als syndicus een meerwaarde betekenen voor de mede-eigenaars? Volg ook deel twee “De 10 E’s van evacuatie”!

Brandveiligheid voor de syndicus: de 10 E’s van evacuatie (3u | 3 BIV-uren)
In nieuwe appartementsgebouwen zijn vaak nieuwe brandtechnieken aanwezig en moeten evacuatieplannen worden uitgehangen. Hoe voer je een evacuatieplan uit? Wat met oude gebouwen waar die verplichtingen nog niet gelden? We bekijken het evacuatieplan van a tot z en doen samen een evacuatieoefening!