Faq

Begin hier je zoektocht in ons ruim aanbod opleidingen
Algemene voorwaarden

Hiervoor verwijzen we u graag door naar de link onderaan de website. Zie naast Algemene voorwaarden ook Cookie beleid.

Online leervormen

Live Webinars

Een live webinar is een flexibele online leermethode om een opleiding te volgen. Je kan het webinar volgen waar u wil: op kantoor, van thuis uit, op locatie, …Én je bespaart er ook veel tijd mee, omdat je je niet hoeft te verplaatsen naar een opleidingslocatie. Tijdens een live webinar kan je via de chatfunctie direct vragen stellen aan de docent en aan jouw medecursisten. 

Webinars on demand

Een webinar on demand is een opgenomen lesmoment dat je kan (her)bekijken waar én wanneer je wil. Je kan de opname bekijken tot 2 maanden na de inschrijvingsdatum. Zolang uw toegang tot het online platform actief is, kan je de opname herbekijken. Je kan reacties plaatsen en vragen stellen op het online platform om zo ervaringen te delen met andere gebruikers en ook te leren van de anderen.

E-traject

In verwerking...

Annuleren?

Belangrijk! Een webinar on demand of e-learning kan niet worden geannuleerd. Heeft u vragen hieromtrent? Contacteer online@vivo.be

Attesten en inschrijvingen

Attestering en deelname zijn persoonlijk. Het aanwezigheidsattest, en in de meeste gevallen ook de BIV-erkenning, is enkel van toepassing op de ingeschreven deelnemer. Iedereen die een attest of erkenning wenst te ontvangen, moet dus individueel ingeschreven zijn met een uniek e-mailadres. 

Logingegevens zijn persoonlijk per ingeschreven deelnemer en mogen niet worden uitgewisseld met andere personen. Aanmelden gebeurt dan ook met eigen persoonsgegevens: voornaam, familienaam en persoonlijk e-mailadres.

Evaluatie

Uw mening over de door u gevolgde opleiding is van groot belang. Het stelt ons in staat ons aanbod aan te passen aan uw noden.

Beantwoordt de cursus aan uw verwachtingen? Kwam er te veel of te weinig aan bod? Wat vindt u van de totale duur en de uurregeling van de opleiding? Wij lezen graag uw opmerkingen en/of suggesties op het evaluatieformulier dat online wordt ingevuld na elke opleiding.

Erkenningen en permanente vorming

Zijn de opleidingen van VIVO erkend door beroepsinstituten?

BIV-erkende vormingsuren:

De meeste van onze opleidingen zijn BIV-erkend. Op de detailpagina van de opleiding van uw keuze vindt u telkens het juiste aantal erkende vormingsuren terug.

Erkenning door andere beroepsinstituten in het kader van permanente vorming:

Sommige opleidingen zijn ook erkend door andere organisaties. Heeft u een aangepast aanwezigheidsattest nodig van een door u gevolgde opleiding om zelf een erkenning aan te vragen bij uw beroepsinstituut? Laat het ons weten. Wij bezorgen u graag het nodige document.

Kortingen, acties en cadeaubonnen

CIB-leden genieten kortingen op VIVO-inschrijvingen (tot wel 20%).

Aanwezigheidsregistratie en attesten

Attestering van uw deelname is enkel mogelijk bij correcte aanwezigheidsregistratie:

 • Een fysieke opleiding: Ondertekening van de aanwezigheidslijst en aanwezig tijdens de gehele opleiding;
 • Bij een webinar:
 1. Meld je tijdig aan, minstens 10 minuten op voorhand. Controleer ook je geluidsinstellingen en je camera.  
 2. Controleer, eens je in de Zoom-meeting zit, of je correct bent aangemeld, namelijk met je voor- en familienaam. Zo kunnen we je aanwezigheid correct registreren. 
  Controleren doe je door in de navigatiebalk onderaan op “Participants” te klikken. Je zal altijd bovenaan de lijst verschijnen. Indien niet, zoek dan de naam waar “Me” tussen haakjes staat. Staat jouw naam daar niet correct? Klik dan op “More” > “Rename” en vul je voor- en familienaam in. Enkel wie correct is aangemeld tijdens het webinar ontvangt een vormingsattest.  
 3. De aanwezigheden worden op een willekeurig tijdstip opgenomen. Blijf dus zeker tot het einde van het webinar aanwezig. Als je niet aanwezig bent op het tijdstip van de aanwezigheidsregistratie ontvang je uiteraard geen attest. 

Vul na de opleiding ook het evaluatieformulier in. Dit formulier kan je vinden in de mail die je een half uur voor de start van het webinar toegestuurd krijgt.

In de bevestigingsmail die je ontvangt ongeveer een week voor de opleiding vind je nog eens alle voorwaarden én een handig instructiefilmpje waarin elke richtlijn duidelijk wordt toegelicht. Je kan het filmpje ook nog eens bekijken net voor het webinar van start gaat.

Heb je hulp nodig? We zijn stand-by gedurende de ganse opleiding. Bel ons gerust op het nummer 09 245 54 07 (VIVO).

Nadien kunt u het attest ook downloaden via de website door aan te melden met uw Immo-Connect account. Let op, het is hierbij wel noodzakelijk dat de ingeschreven persoon overeenstemt met de Immo-Connect user die aanmeld om een geschiedenis te zien van uw gevolgde opleidingen. Download het attest hier in het overzicht van uw gevolgde opleidingen.

Indien u inschreef via BIVbyVIVO wordt dit attest automatisch digitaal aan uw persoonlijk BIV-account toegevoegd.

KMO-portefeuille

Betaal via de KMO-portefeuille en bespaar tot 30% van het inschrijvingsgeld!

VIVO is als vormingsverstrekker erkend door de Vlaamse Overheid.  Dankzij deze erkenning kunt u als ondernemer jaarlijks subsidies krijgen voor één of meerdere VIVO-opleidingen. 

Let op:

 • Uw aanvraag moet binnen de 14 dagen na de eerste lesdag ingediend zijn via deze site. U hoeft dus NIET te wachten op uw factuur! 
 • Subsidie voor opleiding en advies voor Vlaamse kmo's en vrije beroepen.
 • Opleidingsbudget voor kmo’s en vrije beroepen (20% tot 30% van de opleiding terugbetaald)
 • Het erkenningsnummer van VIVO vzw is DV.O105122
Annuleren en wijzigen

Kan ik mijn inschrijving annuleren?

U kunt een opleiding annuleren door aan te melden met een Immo-Connect account op de website en vervolgens te navigeren naar 'Mijn menu' > 'Mijn opleidingen'. Klik daar op de desbetreffende opleiding die u wenst te te annuleren. U ontvangt hiervan een bevestiging per e-mail.

Daarnaast kunt ook een opleiding annuleren per mail.

Annuleringsvoorwaarden:

 • Tot 1 maand voor de start van de opleiding is enkel een administratieve kost van 25 euro verschuldigd.
 • Tot 2 weken voor de opleiding betaalt u 50% annulatiekosten.
 • Nadien bent u het volledige inschrijvingsgeld verschuldigd.

U kunt zich ook steeds laten vervangen door een collega. Laat ons bij voorkeur vooraf weten wie u zal vervangen. De persoon die de opleiding effectief volgde, ontvangt het aanwezigheidsattest.

Bekijk ook zeker onze algemene voorwaarden om alle info eens door te nemen. 

Betaling en facturatie

Het inschrijvingsgeld wordt per opleiding duidelijk vermeld op onze website. U ontvangt uw factuur per mail binnen de 16 dagen na de opleiding. 

MijnVIVO-account

Wat is MijnVIVO?

Je MijnVIVO-account is een centrale omgeving waar je je persoonlijke opleidingsoverzicht terugvindt en je persoonlijke gegevens kan beheren. Aanmelden kan via Immo-Connect. In je MijnVIVO-omgeving kan je altijd terecht om je toekomstige en afgelopen inschrijvingen te bekijken, attesten te raadplegen (na aanvraag via info@vivo.be) en de syllabus te downloaden. 

Je vindt drie zaken in je MijnVIVO:

 1.  Mijn opleidingen
  Onder "Mijn Opleidingen" kan je al je afgehandelde en komende opleidingen en conferenties bekijken. Je krijgt een overzicht van de duur, het aantal erkende uren, de hand-outs en eventuele attesten per opleiding, per jaar. Hier vind je ook je favoriet opleidingen die je kan aanduiden met een hartje net onder de titel op de opleidingspagina. 
 2. Mijn e-learning modules
  Onder "Mijn e-learning modules" vind je een overzicht van al je geactiveerde Webinars On Demand (WOD). Je ziet welke WOD's voor jou beschikbaar zijn en welke vooruitgang je al geboekt hebt. Ook hier zal je je uiteindelijk je attesten en syllabi terugvinden (in ontwerp). 
 3. Mijn VIVO profiel
  Onder "Mijn VIVO profiel" kan je je persoonlijke gegevens wijzigen. Zo communiceren wij met jou via de juiste kanalen. 
Praktische info i.v.m. mijn opleiding

Wanneer start en eindigt een opleiding? Waar vindt de opleiding plaats?

Op de detailpagina van elke opleiding vindt u informatie over de tijdstippen, de locatie en andere bijzonderheden. 

Onze opleidingen vinden meestal plaats op goed bereikbare plaatsen, zowel met de wagen als met het openbaar vervoer. 

Zorg ervoor dat u steeds op tijd (enkele minuten op voorhand) ter plaatse bent. Zo kan de opleiding tijdig beginnen en wordt niemand gestoord. 

Bij opleidingen van een halve dag is er steeds een koffiepauze in de prijs inbegrepen. Bij volledige lesdagen wordt een broodjeslunch voorzien.

Opleiding op maat

Naast een ruim aanbod aan open opleidingsmomenten, biedt VIVO ook de mogelijkheid om opleidingen op maat van uw onderneming of organisatie te organiseren. U krijgt de keuze uit een brede waaier aan onderwerpen, volledig aanpasbaar aan de realiteit en noden bij u op de werkvloer. 

Doorblader zeker eerst eens ons aanbod en indien u niet vindt wat u zoekt, vraag meteen een offerte op maat aan via opleidingen op maat.

Inschrijven en deelname

Hoe schrijf ik in voor een opleiding?

Klik op de website www.vivo.be op de opleiding van uw keuze, duid de gewenste datum en locatie aan en u komt op het inschrijvingsformulier terecht.

Deze gegevens heeft u nodig om uw inschrijving te vervolledigen:

 • Naam en voornaam
 • Adres informatie
 • Rijksregisternummer
 • Telefoon- en/of gsm-nummer
 • E-mailadres
 • Facturatiegegevens (niet nodig bij inschrijving voor een SF323 opleiding)

Inschrijven voor meerdere personen?

Dat kan! Hiervoor vult u eerst het inschrijvingsformulier in voor 1 persoon. Op het einde van de procedure kan u ook andere personen toevoegen aan de inschrijving. Onmiddellijk na inschrijving ontvangt u een bevestiging van de registratie van uw inschrijving. Uw inschrijving is dan definitief. Kreeg u geen bevestigingsbericht na uw inschrijving? Neem dan zeker contact met ons.

Een 10-tal dagen voor de start van uw opleiding ontvangt u een herbevestiging van de opleiding op het mailadres waarmee u geregistreerd bent.

Hierin informeren wij u over: 

 • De juiste locatie in geval van een opleiding op locatie;
 • Webinar-URL, -ID en -paswoord in geval van een webinar.
An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙