Verkoop op plan – juridische aandachtspunten

BIV erkende uren: 3u

Inhoud

Verkoop op plan – juridische aandachtspunten (3u)

Als makelaar verkoopt u wel eens een huis of appartement “op plan”. Dan is het van essentieel belang dat u de toepassing kent van de Woningbouwwet, ook wel de Wet Breyne genoemd. De overeenkomsten voor de verkoop op plan worden in bepaalde gevallen door die wet geregeld. Het is een formalistische wet die de koper beschermt door aan de verkoper verplichtingen op te leggen o.m. op het vlak van informatie, verzwaarde aansprakelijkheden en het stellen van een waarborg. De praktijk wijst echter uit dat velen aan deze wet trachten te ontkomen.

Deze opleiding gaat dieper in op de krachtlijnen van de Woningbouwwet met aandacht voor de actuele toepassingen (opties, assistentiewoningen, …), de uitzonderingen, de positie van betrokken partijen zowel tijdens als na de uitvoering van de werken en de mogelijke aansprakelijkheden van de makelaar hierin. U krijgt voorbeelden uit de recente rechtspraak.

De Wet Breyne is de voorbije jaren niet meer ingrijpend veranderd, maar toch blijkt er nog veel onduidelijkheid te bestaan. En omdat makelaars geregeld worden ingeschakeld door promotoren die wensen op plan te verkopen, is het van essentieel belang dat ook zij de toepassing van de wet kennen.

Doelgroepen

  • Vastgoedbemiddelaars
  • Vastgoedbeheerders
  • Vastgoedpromotoren
  • Bedienden
  • BIV-stagiairs

Planning

Webinar
Dinsdag 11 Mei 2021 - 09u30 - 12u30
3u GSJ Advocaten Stephanie Wernaers
Docenten
Juridisch.jpg
juridisch

114 opleidingen

Anderen bekeken ook

Er is een fout opgetreden. Probeer de pagina te herladen en opnieuw te proberen. Reload 🗙