Antidiscriminatie: hoe omgaan met discriminerende vragen in de vastgoedsector

BIV erkende uren: 3u

Inhoud

Antidiscriminatie: hoe omgaan met discriminerende vragen in de vastgoedsector (3u)

Over antidiscriminatie en de legaliteit ervan is al behoorlijk veel gewe­ten. Bewuste discriminatie komt steeds minder voor, maar toch blijft discriminerend gedrag bestaan. Omdat een groot deel van discrimi­natoir gedrag zich onbewust voortdoet, en omdat discriminerende vragen van klanten nog zeer vaak voorkomen. De opleiding rond antidiscriminatie focust op die twee dingen. Waar komt onbewuste discriminatie vandaan? En hoe gaat u om met een discriminerende vraag van een klant?

Abel Ghekiere is een doctoraatsstudent sociologie en economie aan de Vrije Universiteit Brussel en Universiteit Gent. Zijn onderzoek richt zich voornamelijk op etnische discriminatie op de woningmarkt, en meer bepaald op de onderliggende mechanismen en de contextuele factoren van etnische discriminatie. Waar komt etnische discriminatie het meest voor? Wat zijn de dominante drijfveren voor discriminatie? Hoe kunnen we etnische discriminatie verminderen? Enzovoort. Wim Lanneau is makelaar en zal de training ondersteunen en mee vormgeven.

Na de theorie gaan we op zoek naar efficiënte hulpmiddelen of zoge­heten tools (stappenplannen, inforamtie, e-modules ... ) die makelaars ondersteuning kunnen bieden tijdens het selectieproces.

Doelgroepen

  • Vastgoedbemiddelaars
  • Vastgoedbeheerders
  • Vastgoedexperten
  • Vastgoedpromotoren
  • Bedienden
  • BIV-stagiairs

Planning

Leuven
Woensdag 15 Jun. 2022 - 14u00 - 17u00
3u
Docenten
Profile image of Wim Lanneau

Wim Lanneau
vastgoedmakelaar

Boekhoudkundig.jpg
Financieel & Fiscaal

12 opleidingen

Anderen bekeken ook

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙