Aankoop van buitenlands vastgoed: fiscale aspecten

BIV erkende uren: 3u

Inhoud

Aankoop van buitenlands vastgoed: fiscale aspecten (3u)

Nu de spaarrekening amper nog iets opbrengt, wordt er door de Belgen nogal wat geïnvesteerd in vastgoed. En na de eerste woning wordt er vaak gekeken naar een tweede woning in het buitenland. Maar hoe pak je dat dan het beste aan?

Is een vastgoedvennootschap een geschikte tool om buitenlands vastgoed in onder te brengen? Welke zijn de voordelen? En wat zijn de valkuilen van deze fiscale constructie? En werk je dan best met een Belgische of met een buitenlandse vennootschap? Betaalt de koper enkel belastingen in België of passeert hij ook nog langs de kassa in het buitenland? Betalen erfgenamen in het buitenland zowel in het buitenland als in België successierechten? Zijn er nog andere factoren waarmee rekening moet worden gehouden? 

In deze opleiding worden de principes van het internationaal fiscaal recht toegelicht. Vervolgens wordt het Belgisch belastingregime besproken en zoomen we in op de fiscaliteit die geldt in Frankrijk, Spanje en Portugal bij het aankopen, bezitten, verkopen, schenken en erven van een vakantiewoning. De voor- en nadelen van de verschillende opties worden tegen elkaar afgewogen en we gaan op zoek naar de beste manier om in buitenlands vastgoed te investeren.

Doelgroepen

  • Vastgoedbemiddelaars
  • Vastgoedpromotoren
  • Bedienden
  • BIV-stagiairs

Planning

Genk
Dinsdag 13 Dec. 2022 - 14u00 - 17u00
3u Cazimir Rosanne Van Gael
Docenten
Boekhoudkundig.jpg
Financieel & Fiscaal

7 opleidingen

Anderen bekeken ook

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙